WEBDESIGN

Scroll down to view my work

PLANERING
När det gäller webbdesign finns det flera centrala steg som ingår i processen. Det första steget är att förstå klientens mål och krav för deras webbplats. Detta innebär att forska och förstå deras målgrupp, den typ av innehåll de vill ha på sin webbplats och eventuell specifik funktionalitet de behöver.
FORSKNING 
Därefter genomför jag forskning om klientens bransch och konkurrenter för att få en uppfattning om vilka designelement och funktioner som vanligtvis används inom deras område, samt vad som skiljer dem åt från sina konkurrenter.
PROTOTYP 
Efter det påbörjar jag designprocessen genom att skapa wireframes och mockups av webbplatsen. Här börjar jag arbeta med layouten och den övergripande strukturen på webbplatsen, liksom designelement såsom typografi, färgsättning och bilder.
BYGGA WEBBPLATSEN 
När designen har godkänts av klienten går jag vidare till implementeringsfasen, där jag fokuserar på att göra designen interaktiv och funktionell. Genom användning av olika tekniker säkerställer jag att alla visuella element och interaktioner på webbplatsen är optimerade för användarupplevelsen.
SEO (SÖKMOTOROPTIMERING) 
Slutligen ser jag till att din webbplats syns högre upp när man söker på Google. Detta innefattar optimering av titlar, meta-beskrivningar, alt-taggar och andra element som kan påverka hur webbplatsen indexeras av sökmotorer.  På så sätt ökar chansen att fler besökare hittar just din webbplats.
Sammanfattningsvis är webbdesign en process som involverar förståelse för klientens mål, forskning om branschen och konkurrensen, design och utveckling av webbplatsen samt optimering för sökmotorer. Jag ser till att arbeta nära klienten genom hela processen för att säkerställa att det slutliga resultatet uppfyller deras behov och överträffar deras förväntningar.
SHOWCASE
Maskintjänst väst AB 
Jag är stolt över att ha designat och byggt den officiella webbplatsen för Maskintjänst Väst AB och vi har fortfarande ett pågående partnerskap där jag ständigt arbetar med att förbättra och utveckla deras webbplats. Det är en spännande resa där vi tillsammans strävar efter att skapa och upprätthålla en imponerande digital närvaro för företaget.

You may also like

Back to Top